Jeugd tenniskamp 2017

Wat hebben we een leuk weekend gehad met zijn allen! Zaterdag morgen zijn we rond 10:30 uur begonnen met ons eerste jeugd tenniskamp, gezamenlijk georganiseerd met TV Oldencate en TC Delfzijl! Er deden 26 enthousiaste kinderen mee!

 

 
Dag 1:

 

Nadat we de bedden hadden opgepompt in de gymzaal tegenover de tennisbanen hebben we geluncht  met zijn allen. Om 13:00 zijn we begonnen met een tennisclinic van Krijn Reinigert, dit was erg leuk en iedereen was erg moe! Het was erg leuk om te zien hoe de kids (en sommige begeleiders) volledig afgemat werden in deze leerzame clinic. We konden hierna dan ook even bijkomen voordat de BBQ aan ging en de kids hadden even wat tijd om alvast te oefenen voor de bonte avond. De bonte avond was erg leuk georganiseerd! Wimjan Rondhuis had een mooi pak aangetrokken en die heeft er een avondje Tennis got Talent van gemaakt. Er bleken vele talenten tussen te zitten. We kwamen erachter dat de kids niet alleen konden tennissen, maar ook andere verborgen talenten hadden. Na de bonte avond zijn we gaan “slapen” in de gymzaal. Zoals het hoort, was er nog een kussengevecht en waren de kinderen nog tot in de late uurtjes onrustig.

 

 

 

 

 

Dag 2:

Zondagmorgen hebben we eerst met zijn allen ontbeten. De kinderen die niet zijn blijven slapen waren ook er weer op tijd bij voor de spelletjesochtend. We zijn na het ontbijt begonnen met het gekleurde ballonnenspel. Hierbij moesten de kinderen in groepjes een lijst met kleuren op volgorde afwerken en elke begeleider had een gekleurde ballon in de linker zak. Het groepje dat als eerste de kleuren op volgorde afgetekend hadden gekregen had gewonnen. Er was ook een Joker! De begeleider die de joker had, mocht weer kleuren van de lijst afstrepen. Gelukkig hadden de begeleiders ook groot lol toen ze erachter kwamen dat het ook leuk was om de ballonnen onderling te ruilen, zodat de kids helemaal in verwarring waren. Na dit spel hebben we wat lekkers gehad en even wat gedronken en zijn we verder gegaan met de Hollandse spelletjes. We hadden 4 stations: een behendigheidsparcours, snoephappen, blikgooien en het wasknijperspel. Tussen de middag was het tijd voor pannenkoeken eten! De begeleiders hadden heerlijke pannenkoeken gemaakt en ze waren dan ook niet aan te slepen! Zondagmiddag hadden we het Provincie tennistoernooi. Van elke groep kinderen (rood, oranje en groen) werden kinderen in gedeeld in een provincie. De provincie met de meeste gewonnen wedstrijden had gewonnen. Er is erg hard gestreden, er zijn super leuke wedstrijden gespeeld en uiteindelijk heet provincie Groningen gewonnen! We hebben de dag afgesloten met een rondje tennissen tegen het ballenkanon.

Uiteindelijk kijken we terug op een erg leuk en gezellig weekend.

 

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Copyright © 2014 LTC FIVELVELD