100-jarige Fivelveld start seizoen in het wit

De opening van het tennisseizoen van LTC ’t Fivelveld in Appingedam was bijzonder. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de club kwamen de leden in het wit

Dat schreven de huishoudelijke regels lange tijd voor. De opkomst was overweldigend en vrijwel iedereen hield zich aan de dresscode. Het openingstoernooi werd gespeeld met houten rackets en spierwitte ballen. Het werd een hilarisch schouwspel waarin velen de bewondering uitspraken over hoe je met deze zware en kleine rackets vroeger hebt kunnen tennissen.

Het hele jaar worden er vele activiteiten gehouden rond het eeuwfeest. Het hoogtepunt ligt op zaterdag 22 juni. Oud-tennistopper Jacco Elting zal op deze dag het tennispark aan de Farmsumerweg bezoeken. Jacco Eltingh is de tennisspeler die vooral grote successen boekte in het dubbelspel, samen met Paul Haarhuis. Samen wonnen ze vier grandslams en stonden ze als koppel jaren lang op de eerste plaats van de wereldranglijst. De tennislegende zal een demonstratiewedstrijd spelen tegen een provinciale topper en clinics geven aan zowel jeugd- als seniorleden. Tevens zal iedereen de mogelijkheid krijgen om een game tegen Jacco te spelen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Copyright © 2014 LTC FIVELVELD